Kırmızı lahana suyu nasıl yapılır? Faydaları nelerdir?
Kırmızı/mor lahana suyu tüketimi, sindirim sisteminizi normalleştirmek ve şişkinliği yenmek için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biridir. Kırmızı lahana suyu sadece bağırsakları iyileştirmeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda başka birçok faydaya da sahiptir.
DEVAMIYeşil kabak çorbası tarifi
Lif açısından oldukça zengin bir sebze olan kabak ile özellikle çocuklarımızın seveceği güzel bir kabak çorbası yapmaya ne dersiniz?
DEVAMIHavuç tarator tarifi
Çok sevilen ve kolayca hazırlanan mezelerden havuç tarator tarifimizde yalnızca 5 kolay malzeme kullanıyoruz.
DEVAMIKabak çiçeği dolması tarifi
Kabak çiçeği dolması ya da bir diğer ismi ile çiçek dolması; özellikle Türk, Yunan, İspanyol ve Kıbrıs mutfaklarında tüketilen bir çeşit yemektir. Kabak çiçeklerinin kalorisi oldukça düşük olduğu için, diyet ve rejim yapan kişiler tarafından da sıklıkla tercih edilir. İçerisinde askorbik asit, B1 vitamini ve potasyum bulunmaktadır. Çiçeklerin oldukça lezzetli ve hoş bir aroması vardır ve çiğ olarak da tüketilebilir.
DEVAMIKahvaltılık kinoalı kolay puding tarifi
Sağlıklı beslenmek isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği bir besin olan kinoa; Güney Amerika'da yetiştirilmeye başlıyor. Ülkemizde de son yıllarda yerli kinoa üretimi başlıyor. A, B, C, D ve K vitaminleri açısından zengin olan kinoa besin değeri açısından oldukça yüksektir ve glütensizdir.
DEVAMIŞekersiz muzlu muhallebi tarifi
Yaz dönemi hızla olgunlaşan muzlarınız ile şekersiz muzlu muhallebi yaparak çok iyi bir sonuç elde edebilirsiniz. Çocuklarınıza sunmak için de çok güzel bir seçenek olacaktır.
DEVAMIBebeklere hangi ek gıdayı ne zaman verebiliriz?
Bebekler için en temel ve en sağlıklı gıda hiç şüphesiz anne sütüdür. Bebek gelişiminde, ilk altı aydan sonra anne sütü tek başına yeterli olmayacağı için yavaş yavaş ek gıdalara geçiş yapılması gerekir.
DEVAMIBesinlerdeki nitrit nitratlar ve sağlığımıza etkisi
Beslenme ile kanser arasındaki ilişkiyi anlamak ve izah etmek güçtür. Genel olarak taze sebze ve meyve tüketimi yeterli olan, hayvansal ve bitkisel proteinleri yeterli miktarda ve eşit oranlarda öğünlerinde bulunduran, aşırı tuzlu ve salamura besinler tüketmeyen toplumlarda mide kanseri gelişim oranı düşüktür.
DEVAMIFermente Gıdalar ve COVID-19 İlişkisi
İngiliz The Sun gazetesine göre, Dr. Jean Bousquet ve ekibi düşük ölümler ve ulusal beslenme farklılıkları arasında bir bağlantı üzerinde çalıştı ve fermente lahananın beslenme alışkanlıklarının önemli bir parçasını oluşturduğu ülkelerde ölüm oranlarının daha düşük olduğunu buldu.
DEVAMIBesinlerimiz COVID-19 ile mücadelemizi nasıl etkiliyor?
Devam eden COVID-19 (Koronavirüs) pandemisi insanlara birçok bakış açısı kazandırdı. Bir yandan bilimin ve insanlığın hastalığa karşı kısmi çaresizliğini gözler önüne sererken, öte yandan 8 ay gibi kısa bir sürede gerek tedavi, gerekse aşılama ile ilgili gelişmeler başımızı döndürüyor. Bu yazımızda pandemide beslenme ile ilgili dikkat çekici araştırmalara yer vermek istedik.
DEVAMIEvde badem unu nasıl yapılır?
Badem, içeriğindeki E vitamini sayesinde güçlü bir antioksidandır. Dünyanın en iyi besinlerinden biri olarak kabul edilir. Bademi çeşitli şekillerde tüketebilirken, badem unu olarak da kullanabiliriz. Badem unumuzu evde kolaylıkla hazırlayabiliriz.
DEVAMIE319 nedir, bağışıklığımızı nasıl bozabilir?
Tert-butilhidrokinon ya da bir diğer ismi ile E319; gıda sanayisinde kullanılan sentetik bir antioksidandır ve bir katkı maddesidir. Sentetik antioksidanlar işlenmiş gıdaların bozulmasını önleyen maddelerdir. Özellikle restoranlarda yoğun olarak kullanılan kızartma yağlarının içinde bulunmaktadır.
DEVAMIŞirden maya ile evde peynir yapımı tarifi
Şirden mayası; buzağıların ve oğlakların midelerindeki şirden ya da bir diğer adı ile şırdan olarak adlandırılan bölgesinden elde edilmektedir. Hayvanların bu bölgesinde anne sütünü sindirmek için rennin adında bir enzim salgılanır ve şirden mayası buradan elde edilir. Şirden mayasından elde edilen peynirler probiyotik özelliğe sahiptir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
DEVAMIPatates köftesi tarifi
Besleyici organik patateslerle mineral deposu peynirleri bir araya getiren pratik ve lezzetli patates köftesi tarifimizi deneyin.
DEVAMIHavuç tarator tarifi
Çok sevilen ve kolayca hazırlanan mezelerden havuç tarator tarifimizde yalnızca 5 kolay malzeme kullanıyoruz.
DEVAMIŞekersiz muzlu muhallebi tarifi
Yaz dönemi hızla olgunlaşan muzlarınız ile şekersiz muzlu muhallebi yaparak çok iyi bir sonuç elde edebilirsiniz. Çocuklarınıza sunmak için de çok güzel bir seçenek olacaktır.
DEVAMIBulgur pilavlı sebze köri
Hindistan’ın körili tariflerinden esinlendiğimiz, dolapta kalan sebzeleri değerlendirdiğimiz, lezzetli bir tarif.
DEVAMIGerçek karabiber nasıl anlaşılır?
Karabiber tağşişe en çok maruz kalan baharatlardan. Mutfaklarımızda sıkça kullandığımız bu baharatın kalitelisini ve tazesini nasıl anlayabileceğinizi, satın alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenmek için makalemize göz atın.
DEVAMI