Evde ketçap nasıl yapılır?

Domates sosunun baharatlarla zenginleştirilmiş farklı bir hali olan ketçap, güzel bir sos olarak özellikle çocukların çok sevdiği bir üründür. Fabrikalarda üretilen ketçaplar erişmesi çok kolay olsa da, modifiye mısır nişastası, glikoz şurubu, koruyucu sodyum benzoat içerir. Bunlardan uzak durmak için, ketçabınızı evde yapabilirsiniz. Yılın bu dönemi domates sosu ile yapabileceğiniz ketçabı yaz dönemi mevsim domatesleri ile yapabilir, kış için de depolayabilirsiniz.
Malzemeler:
600 gr domates sosu
2 yemek kaşığı biber sosu (acı veya tatlı isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy mor soğan
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı esmer şeker
2 çorba kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı kaya tuzu
Yarım çay kaşığı toz hardal
1 tutam yenibahar
1 tutam kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Soğanlarınızı ince ince kıyın. Derin bir tencerede zeytinyağını ısıttıktan sonra soğanları içinde soteleyin. Sarımsağı da ekleyip karıştırın. Üzerine domates ve biber sosları ile diğer malzemeleri ekleyin. Kısık ateşte 45 dakika kadar pişirin. Kıvam aldığını gördüğünüzde ateşten alın. Halen sıcakken rondodan geçirip püre haline getirin. Tadını kontrol ederek gerekiyorsa tuz ve baharat ilaveleri yapın. Ilık olarak cam şişe veya kavanozlara koyarak ağzı kapalı şekilde buzdolabında muhafaza edin.
Afiyet olsun.
26.02.2019
İLGİLİ ÜRÜNLERİMİZ
-
Organik Soğan (500-550gr)
Kimyasallarla kirletilmemiş topraklarda yetişen soğanlarımız yemeklerinize sağlık ve lezzet getirmeye hazır....
42 TL -
La Vida Es Bella Uçucu Yağ Karışımı (5ml) - Vienurla
Karışımın içinde bulunan yağlar sayesinde sakin, huzurlu ve keyifli bir an geçirmeniz mümkün. Günlük yağının antidepresan etkisi,...
600 TL -
Organik Siyez Unu (1kg) - Windy Valley
Organik unlarımız hiçbir zirai ilaç, kimyasal katkı ve koruyucu madde kullanılmadan, doğal ortamında Anadolu’nun topraklarında yetişen...
207,9 TL
BENZER YAZILAR
-
Farklı ülkelerde okullardaki yemeklerin içeriği nedir?
Çocukların sağlıklı bireyler olabilmeleri için anne karnından başlayarak besinleri sağlıklı şekilde almaları gerekir. Okul öncesi dönemde çocuk aile içerisinde bedensel ve zihinsel olarak değişim gösteren bir süreçten geçer. Bu süre içerisinde çocuğun sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanması, büyüme ve gelişmesini olumlu etkiler. Farklı ülkelerde okullardaki beslenme menüleri hakkında fikir vermesi açısından bir araştırma yazısı hazırladık.
-
Kefir nedir, nasıl yapılır?
Kefir, geçmiş yıllarda Kafkaslar’dan gelen, keçi, inek, koyun sütünden yapılabilen fermente edilmiş ekşimsi bir içecektir.
-
Evde ekşi maya ve ekşi mayalı ekmek nasıl yapılır?
Ekmek, ülkemizde en çok tüketilen gıdaların başında geliyor. Bilinçli tüketiciler, ekmeğin kaliteli ve sağlıklı malzemelerle üretildiğine emin olmak için evde doğal yollarla ekmek yapmanın yollarını arıyorlar. Evde sağlıklı bir ekmek yapmak için dikkat edilmesi gereken konular ise kullanılan un ve su ile birlikte ekmeğin en temel maddesini oluşturan mayadır.
YORUMLAR