Bal kabaklı turta tarifi
Kış aylarının vazgeçilmez gıdalarından bir diğeri de hiç şüphesiz balkabağı. Alfa-Beta karoten ve luteince oldukça zengin olan balkabağı, A vitamini öncüsü olmasının yanı sıra birçok mineral ve omega-3 yağ asitleri bakımından da besleyici bir gıdadır.
Kalp-damar hastalıklarından sindirim sistemi problemlerine, göz sağlığından cilt sağlığına vücut için birçok faydaya sahip olan balkabağı ile evinizde bal kabaklı turta yaparak bu lezzetli besinin keyfini afiyetle çıkarabilirsiniz. Buyrun tarifimiz…
Malzemeler:
Tart Hamuru İçin;
2 su bardağı tam buğday unu
Yarım su bardağı esmer şeker
3 çorba kaşığı doğal tereyağı
1 yumurta
1 paket karbonat
Balkabağı Püresi İçin;
4-5 büyük dilim bal kabağı
Yarım su bardağı esmer şeker
Yarım su bardağı ceviz içi
1 çorba kaşığı tarçın
Yapılışı:
1. Öncelikle bal kabaklarını ufak parçalara ayırıp iyice haşlayın. Dilerseniz bal kabaklarını fırında 180 derecede yaklaşık yarım saat boyunca da pişirebilirsiniz.
2. Bal kabaklarınız pişerken tartın hamurunu hazırlamaya başlayın. Unun üzerine tereyağını ekleyin. Tart hamurunuzun dağılmamasını istiyorsanız tereyağını soğuk eklemeniz gerekmektedir. Un ve tereyağı iyice harmanlandıktan sonra üzerine sırasıyla şeker, karbonat ve yumurtayı ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamur kıvamına geldikten sonra üzerini kapatıp buzdolabında yaklaşık yarım saat bekletin.
3. Hamurunuz dinlenirken pişen bal kabaklarınızı bir kaba alıp iyice ezin. Ardından üzerine şeker, tarçın ve cevizin yarısını ilave ederek malzemeleri iyice püre haline gelene kadar karıştırın.
4. Bal kabağı püreniz hazır olduktan sonra, dolapta dinlenen tart hamurunuzu çıkarın ve tart kalıbınızı hafif yağladıktan sonra tart kalıbınıza yerleştirin. Önceden 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 10 dakika hamurunuzu pişirin.
5. Ardından tart hamurunu fırından çıkarıp üzerine hazırladığınız balkabağı pürenizi güzelce ekleyin. Yaklaşık 15 dakika boyunca da tartınızı bu şekilde 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.
Pişen balkabağı tartınızı fırından çıkarın, soğumasını bekleyin ve ardından kalan diğer cevizi üzerine dökerek servis edin.
Afiyet olsun.
29.11.2017
İLGİLİ ÜRÜNLERİMİZ
-
Kuru İncir (180gr) - Eski Tadında
Kimyasal görmemiş topraklarda ilaçsız yetişmiş incirler dalında kurudu ve toprağa düştü, dikkatlice toplandı, yıkandı, tahtalara sererek birbirine...
151,9 TL -
Yumurta (Organik, 10 adet) - Eski Tadında
Serbest dolaşan, istediği kadar güneş gören, merada yılın her dönemi yeşillikler, destek olarak da kimyasal değmemiş organik...
85,6 TL -
Tam Buğday Unu (Karakılçık, 1kg) - Eski Tadında
Yüzyıllardır Anadolu topraklarında yetişen, uzun saplı, kısa başaklı, genetiği ile oynanmamış, kimyasallarla kirletilmemiş, Karakılçık saf atalık buğdaylarımızın...
106,9 TL
BENZER YAZILAR
-
Kuşkonmaz ile neler yapılır?
Kuşkonmaz Latince adı “Asparagus officinalis” olan çalı halinde odunsu yeşil bir bitkidir. Genellikle sulak, ormanlık alanlar, kumlu ve killi topraklarda yetişir. Zambakgiller ailesinden bir bitkidir ve gövdesi, kökü ve tomurcukları kullanılır.
-
Balığın tazeliği nasıl anlaşılır?
Her yaş döneminde vücudumuz için en önemli gıdaların başında gelen balığın tazeliğini anlamak için püf noktalarını sizler için derledik.
-
Doğal bal nasıl anlaşılır?
Bal, doğanın yüz binlerce çiçekten kovanlar dolusu arının emeğiyle mucizevi bir şekilde sofralarımıza ulaştırdığı eşsiz bir tat. Bu mükemmel lezzete erişebilmemiz ise bal üreticilerinin çalışmasıyla mümkün oluyor. Ancak maalesef bütün bal üreticileri balı tüketicilere arının doğada ürettiği şekilde sunmuyor. Peki, biz, tüketiciler olarak, doğal balı sahtesinden nasıl ayırt edebiliriz?
YORUMLAR