Rezene tohumlarını hangi yemeklerde kullanabiliriz?
Rezene maydanozgiller ailesinden hem baharat hem de sebze olarak kullanılabilen bir bitkidir. Tohumları baharat olarak kullanılırken gövdesi ve yaprakları sebze olarak değerlendirilir. Ezilmiş, bütün veya öğütülmüş rezene tohumları çöreklerde, keklerde, ekmeklerde ve kurabiyelerde kullanılabilir. Özellikle mayalı ekmeklere ceviz ya da kuru incirle beraber eklendiğinde güzel bir lezzet katar.
Rezene tohumları bütün veya ezilmiş olarak et, tavuk ve balık yemeklerinde kullanılabilir. Kızartıldıktan sonra ezilen tohumlarla etler marine edilebilir. Tohumlar isteğe göre kızartılıp ya da kuru olarak mangalda pişirilecek etin üzerine serpilebilir. 2 yemek kaşığı rezene tohumu, 6 diş sarımsak ve 1/3 bardak biberiye çırpıcıda karıştırılarak macun haline getirildikten sonra etlerin üzerine sürülebilir.
Rezene tohumları kavrularak ya da kavrulmadan salatalara serperek kullanılabilir. Özellikle yoğurtlu salata soslarına da rezenenin çok yakıştığı söyleyebiliriz. Rezenenin gövde ve yaprak kısımları da zeytinyağlılar, salatalar, soteler, et yemekleri, omletler, ot yemekleri, ot kavurmaları ve hamur işlerinde kullanılabilir.
Afiyet olsun.
11.12.2020
İLGİLİ ÜRÜNLERİMİZ
-
Organik Taze Nane (1 demet)
Doğal yetişmiş minik bir nane demeti etrafa yaydığı güçlü kokusuyla kendini belli eder....
39 TL -
Tuzlu Ay Çekirdeği (Yerli, 250gr) - Datça Murat Çiftliği
Tuzlu ay çekirdeği (yerli) Eskitadında.com'da. *Ay çekirdeklerimiz ithal değildir. Net: 250 Gr Menşei: Türkiye Saklama Koşulları: Ağzı kapalı olarak rutubetsiz ve...
94 TL -
Organik Yerli Kuru Fasulye (750gr) - Windy Valley
Organik tarım standartlarında herhangi bir kimyasal katkı maddesi kullanılmadan, tamamen geleneksel yöntemlerle İç Anadolu bölgesinde yetiştirilen fasulyemizi...
245,3 TL
BENZER YAZILAR
-
Ülkemizde fındık üretimi ve dünyadaki yeri
Fındık başta Giresun, Ordu, Samsun, Trabzon ve Rize olmak üzere Karadeniz’e kıyısı olan hemen her ilde yetiştirilmektedir. Türkiye’de üretilen fındığın %85’e yakını ihraç ediliyor.
-
Çok sağlıklı 12 kök sebze
Kök sebzeler, kuşkusuz sağlıklı beslenmenin, lezzetli ve vazgeçilmez parçalarıdır. Patates, havuç ve soğan, hemen hemen herkesin aşina olduğu, yer altında yetişen, yenilebilir bitkilerdir. Bu bitkiler dışında, her biri, farklı besin değerine sahip birçok kök sebze vardır.
-
Son zamanların popüler kara tohumu: Chia
Son zamanlarda adını sıkça duymaya başladığımız ve giderek popülerliğini arttıran chia tohumu, içerdiği zengin besin değeri, yüksek miktardaki lif yapısı, besleyici ve tok tutucu özelliğiyle oldukça sağlıklı bir besin maddesidir.
YORUMLAR