Potasyum zengini meyvemiz; muz
Muz, tropikal iklimlerde yetişen, 2-3 metre boyunda, ağaca benzeyen otsu bir bitkinin meyvesidir. Ülkemizde yetişen yerli muzlar, yaygın olarak Akdeniz Bölgesi' nde yetiştirilir.
Muzlar, genellikle olgunlaşmadan toplanıp ve yeşil renkleri, sarıya döndüğünde tüketilebilir hale gelirler. Dalından toplandığında yeşil olan muz, endüstride karpit adı verilen kimyasal gaz uygulaması ile sarartma işlemine tabi tutulur. Bu gaz, doğal yollardan sararmasını beklemeden hızlı bir şekilde muzu, yenebilecek yumuşaklık ve tada ulaştırır. Muzu, karpit gazı uygulaması yapmadan, doğal yoldan sararması için bir kese kağıdına koyup, içine iki elma koyarak, oda sıcaklığında bir kaç gün bekletmek gerekir.
Muzun sağlığımıza olan faydalarından bazıları şunlardır;
Yüksek miktarda potasyum içerdiği için tansiyonu düzenlemede etkilidir. Ayrıca, kolesterol ve uykuyu düzenlemede de etkilidir. Tok tutar, kalbe iyi gelir, mide ekşimesinin de önüne geçer.
Sağlıkla kalın.
25.02.2020
İLGİLİ ÜRÜNLERİMİZ
-
Organik Yerli Muz (1kg-1,2kg Arası)
Anamur'da organik sertifikalı olarak yetiştirilen mis kokulu yerli muzlarımızı toplayarak sizlere getiriyoruz....
144 TL119,88 TL -
Organik Portakal (500-600gr)
Kışın vazgeçilmez meyvelerinden portakalı da organik olarak evlerinize getiriyoruz....
43,2 TL35,9 TL -
Beyaz Peynir - %50 Koyun (300gr)
Çiftçi Ailesi'nin %50 koyun sütü, %30 keçi sütü, %20 inek sütü kullanarak, dana şirdeninden elde edilen maya...
245 TL
BENZER YAZILAR
-
Ülkemizde fındık üretimi ve dünyadaki yeri
Fındık başta Giresun, Ordu, Samsun, Trabzon ve Rize olmak üzere Karadeniz’e kıyısı olan hemen her ilde yetiştirilmektedir. Türkiye’de üretilen fındığın %85’e yakını ihraç ediliyor.
-
Sebze ve meyvelerdeki besin değeri değişimi
Gelişen teknoloji, kimyasal ürünler, katkı maddeleri, gübreler ve seralar sayesinde dilediğimiz her meyve ve sebzeyi dilediğimiz anda yeme lüksüne sahip olsak da, madalyonun diğer yüzünde durum pek de olumlu değil.
-
Ne kadar meyve yemeliyiz?
Sebze ve meyveler, sağlıklı beslenmenin önemli bir parçasıdır. Bol sebze-meyve içeren beslenme şeklinin sağlıklı olduğu ve pek çok hastalığa yakalanma riskini düşürdüğü bilinmektedir. Bununla birlikte, bazı insanlar meyvenin şeker içeriği dolayısı ile fazla yenmesinin zararlı olabileceğinden endişelenir. Peki günde ne kadar meyve yemeliyiz?
YORUMLAR