Kazdağı Ekofest 2018

Türkiye’nin önde gelen ekoloji festivallerinden Kazdağı Ekofest, 15-19 Ağustos’ta Balıkesir Edremit’teki Kuzgun Kamp’ta gerçekleşti. Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği tarafından organize edilen festivalin bu yıl bu yıl dördüncüsü yapıldı. Festival süresince, keyifli ve öğretici paneller, söyleşiler, atölyeler ve farkındalık etkinlikleri yer aldı.
Bölgedeki Mıhı Çayı üzerine yapılmak istenen barajlara karşı “Dereler özgür kalsın” sloganıyla 2014 yılında başlatılan Ekofest, Kazdağlarındaki ekolojik zenginliği tehdit eden termik santral, altın madeni ve diğer baraj projelerini de gündeme taşıyarak genel bir çevre farkındalığı yaratmayı hedefliyor. Festivalin bu yılki teması “enerji” idi. Enerji tasarrufunun ve yenilenebilir enerjinin önemine dikkat çekmek amaçlanmıştı.
Belediyeler ve bölgedeki Sivil Toplum Örgütleri tarafından desteklenen organizasyon, Türkiye’nin dört bir yanından gelen doğa dostlarını buluşturdu.
Sağlıkla kalın.
29.08.2018
İLGİLİ ÜRÜNLERİMİZ
-
43,5 TL
Çiğ Süt - aysun the sütçü (1lt)
Yıllar yıllar önce evlere güğümlerde gelen, ineklerin yeni sağılmış sütleri kaynatılarak sıcak sıcak içilir, soğurken üstünde biriken...
-
86,14 TL
Keçi Sütü Sabunu (1 adet,120gr)
Keçi sütü ile birlikte Hindistan cevizi yağı, avokado yağı, zeytinyağı gibi değerli yağlarla hazırlanmış Pelinka'nın artizan üretim...
-
39,9 TL29,4 TLElma (1kg)
Tertemiz topraklarda, seçili üreticilerimiz tarafından üretilen elmalarımızı taze taze evinize getiriyoruz....
BENZER YAZILAR
-
Çeşitlilik içeren sürdürülebilir tarım: Permakültür
Tarım için oldukça önemli bir terim olan permakültür, “permanent agriculture”dan türetilmiş bir kelime olarak sürdürülebilir tarım anlamına gelmektedir. Permakültür, doğa için en verimli ve en üretken olan ekosistemlerin bilinçli tasarımı ve bakımıyla sürdürülebilirliği sağlamayı hedeflemektedir.
-
Yerel üretim neden önemli?
Doğal ürünler, mevsimsel ve coğrafi koşullara uygun olarak, doğaya, hayvanlara ve bitkilere zarar vermeden, hiçbir kimyasal madde ve ilaç kullanmadan yapılan tarımın sonucundan çıkan ürünlerdir. Yerel üretim ise (artizan tarım olarak da bahsedilir), geleneksel yöntemlerle bölgenin yerlileri tarafından bölge özellik ve ihtiyaçlarına uygun şekilde yapılan, kimyasal ürünlerin ve endüstriyel sistemin hiç karışmadığı tarım şeklidir. Yerel üretimle ilgili önemli bilgileri sizin için derledik.
-
Balıkesir yöresinde neler yiyebilirsiniz?
Doğasının ve ikliminin güzelliğiyle bilinen Balıkesir, Marmara Bölgesi'nde yer alan şirin bir şehirdir. Coğrafi özelliklerindeki çeşitlilik ve Marmara ve Ege Bölgeleri'nin geçiş bölgesinde yer alması iklim özelliklerini etkilemektedir. Hal böyle olunca yetiştirilen bitki çeşitleri de fazla olmaktadır. Mutfağında pişirilen yemek çeşitleri de...
YORUMLAR