Hastalıklardan korunmak için neler yapabiliriz?
Vücudumuzun zararlı bakteriler ve virüslere karşı gösterdiği savunma sistemine bağışıklık sistemi denir. Alınacak bazı önlemlerle hastalıklara yakalanma riski düşürülebilir. Özellikle soğuk kış aylarında alacağımız tedbirler hem sağlığımızı hem de hayat kalitemizi olumlu etkileyecektir.
Hastalıklardan korunmak istiyorsanız en temel kural elleri yıkamaktır. Ellerin temiz tutulması virüs ve bakterilerin vücudumuna girmeden uzaklaştırılmasına yardımcı olacaktır. Evde en çok kullanılan yerlerin temizlenmesi de önemlidir. Kapı kolları, masa üstü, bilgisayar klavyesi gibi ev içerisinde ortak kullanılan materyallerin temizliğine dikkat edilmelidir.
Evde sigara içmek çocuklarda solunum problemlerine neden olabilmektedir. Bu yüzden sigara içilen evde çocukların daha fazla soğuk algınlığına yakalanma riski bulunmaktadır.
Öksürürken ve hapşırırken ağız ve burnunuzun önüne kısa bir mesafede elinizi veya bir mendil tutun. Eğer ellerinizi kullanıldıysa, sıcak su ve sabunla ellerinizi yıkayın. Elinizle ağzınızı veya burnunuzu kapatmanızın ise tehlikeli olduğunu not edelim.
Grip ve soğuk algınlığı en çok kış aylarında görülür. Bunun bir nedeni insanların vakitlerini daha çok kapalı ortamlarda harcamaları ve bunun hastalıkların kişiden kişiye geçmesini kolaylaştırmasıdır. Bu nedenle çok kalabalık kapalı ortamlarda bulunmamak, içerisinde bulunulan ortamı belirli aralıklarla havalandırmak ve hasta olan kişilerle çok fazla temas etmemek önerilmektedir.
Anne sütü bebeklerde bağışıklığın kazanılmasında en büyük etkendir. Emzirme döneminde bebeklerin anne sütü ile beslenmesi önemlidir. Anne sütündeki antikorlar bebekler için ileri dönemde de hastalıklara karşı vücudu savunmada yardımcı olacaktır. Her yaşta insan için, özellikle de çocuklar için ise, düzenli ve dengeli beslenme, hareket ve uyku bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu hastalıklara karşı dirençli hale getirecektir.
Sağlıkla kalın.
22.03.2019
İLGİLİ ÜRÜNLERİMİZ
-
Yaprak Kayısı (250gr)
Datça Murat Çiftliği'nin tüm katkısız ürünleri Eskitadında.com'da. Yaprak kayısı, kendine özgü tadı ve kıvamıyla öne çıkan bir meyvedir....
185 TL -
Taze Baharatlı Antrikot (480gr) - Etin En İyisi
Hayvanın sırt kısmında bulunan 3. ve 10. kaburga arasından çıkarılan , %9 yağ oranıyla mermerimsi bir yapıda,...
575 TL -
Kırmızı Erik Kurusu (250gr)
Datça Murat Çiftliği'nin tüm katkısız ürünleri Eskitadında.com'da. Yaz meyvesi olan kırmızı eriği her mevsim tüketmek isterseniz, kırmızı erik...
167,5 TL
BENZER YAZILAR
-
Bakteri ve virüs arasındaki fark nedir?
Bakteri ve virüsler mikroskopla görülebilecek kadar küçüktürler. Bakteriler tek hücreli canlılardır ve çoğalmak için canlı hücrelere ihtiyaçları yoktur. Bakterilerin büyük çoğunluğu faydalıdır. Vücudumuzda da birçok yararlı bakteri bulunur. Virüsler ise sadece protein bir kılıf ve DNA ya da RNA taşıyan çekirdekten oluşurlar. Sadece hücre içerisinde çoğalabilirler ve zararlıdırlar. Bakterilerin bazıları ve virüsler bakteriyel veya viral olmak üzere enfeksiyonlara neden olurlar.
-
Influenza nedir? Nasıl korunabiliriz?
Influenza veya genel adıyla “grip” viral bir enfeksiyondur. Yüksek ateş, baş ağrısı, kas ağrısı, iştahsızlık, halsizlik, burun akıntısı, kuru öksürük en bilinen semptomlardır.
-
H1N1 virüsü nedir?
H1N1 veya daha çok bilinen adıyla domuz gribi solunum yolu enfeksiyonuna neden olan viral bir enfeksiyonun adıdır. Genellikle yakın temas, öksürük ve hapşırma ile bulaşır. Kış aylarında bağışıklık sistemimizi güçlendirerek domuz gribine yakalanma riskini düşürmek mümkündür.
YORUMLAR