Elma yemenin bilimsel olarak kanıtlanmış faydaları

“Her gün bir elma yiyen insan doktor yüzü görmez” sözünün doğruluğu bilimsel olarak kanıtlandı. Peki, düzenli olarak elma yemenin faydası tam olarak nedir?
Elmanın içinde antioksidanlar, hücre yaşlanmasını geciktirici etkisi bulunan flavonoid ve tatlandırıcı şeklinde tüketilen sorbitol gibi insan sağlığına yararlı bileşenler bulunur.
Antioksidanlar
Düzenli olarak elma yemek vücunuzu antioksidanlarla dolduracak. Antioksidanlar vücuttaki oksitlerin atılmasını sağlayarak hücrelerin zarar görmesini ve yıpranmasını engeller. Bu nedenle düzenli olarak elma yemek kanser gibi hastalıklardan korunmak için birebirdir. Ayrıca elmanın içinde bulunan bazı antioksidanların astım hastalığının etkisini azaltığı ve akciğer fonksiyonlarını arttırdığı gözlemlenmiştir.
Flavonoidler
Flavonoidler farklı çeşit bitkisel gıda bileşikleridir. Finlandiya’da yapılan bir araştırmada diyabet gibi kronik hastalık riskini azaltığı kanıtlanmıştır. Hatta kan şekerini düzenlediği için sadece elma değil elma sirkesinin de diyabet hastalığı tedavisi için yararlı olduğu bulunmuştur. Elma kurusunun da menapoz sonrası kadınlarda kolestrolü düşürdüğü kanıtlanmıştır.
Sorbitol
Çocuklardaki kabızlığın çözümü için sorbitol bakımından zengin sebze ve meyvelerin tüketilmesi gerekiyor. Elma da bunlardan biri. Çünkü sorbitol maddesi su içeriğini arttırarak dışkının kolay atılmasını sağlıyor. Ayrıca sorbitol şeker hastaları için şekere alternatif olarak kullanılıyor, çünkü kandaki glukozun hızlı artışını engelliyor.
İçindeki insan sağlığına yararlı maddeler sayesinde elma, balıkla yarışıyor. Özellikle bu durum balıktaki vitaminleri alamayan vejeteryanları mutlu ediyor.
Her gün bir elma yemenin yararları yoğun araştırmalar sonucu kanıtlanmış. Ancak sağlıklı bir yaşamın sağlıklı beslenmekle mümkün olabileceğini unutmayın. Yani her gün bir elma yerken, diğer yediğiniz besinleri de sağlığınıza yararını düşünerek seçmeye dikkat edin.
Sağlıkla kalın.
17.06.2017
İLGİLİ ÜRÜNLERİMİZ
-
Organik Mısır Unu (1kg)
Datça Murat Çiftliği'nin tüm katkısız ürünleri Eskitadında.com'da. Doğu Karadeniz Bölgesi'nin organik olarak üretilen ve nadir bulunan mısırlarından öğütülerek...
125 TL -
Dana Tandır (Katkısız, 400gr) - Etin En İyisi
Dana tandır, Etin En İyisi, Eskitadinda.com'da. Dana kaburga ve dana incik etini baharatlarla 8 saat 150 derecelik fırınımızda...
635 TL -
Karadut Özü (Soğuk Sıkım, 640gr) - Windy Valley
Karadut özü, doğal yöntemlerle elde edilen, şeker ilavesiz ve gluten içermeyen bir üründür. Doğal karadut meyvelerinden soğuk...
273,9 TL
BENZER YAZILAR
-
Ne kadar meyve yemeliyiz?
Sebze ve meyveler, sağlıklı beslenmenin önemli bir parçasıdır. Bol sebze-meyve içeren beslenme şeklinin sağlıklı olduğu ve pek çok hastalığa yakalanma riskini düşürdüğü bilinmektedir. Bununla birlikte, bazı insanlar meyvenin şeker içeriği dolayısı ile fazla yenmesinin zararlı olabileceğinden endişelenir. Peki günde ne kadar meyve yemeliyiz?
-
Gıdalar çiğ olarak mı pişmiş olarak mı daha sağlıklı?
Gıdaları pişirmek lezzetini artırabilir, ancak aynı zamanda besin içeriğini de değiştirir. İlginçtir ki, bazı vitaminler yiyecek pişirildiğinde kaybolur, bazıları ise vücudumuzun kullanması için daha kullanılabilir hale gelir. Peki tam olarak hangi tüketim şekli doğru? Çiğ mi pişmiş mi?
-
Hangi meyve, sebze hangi mevsimde yenir?
Doğal yollarla, zamanında yetişen sebze ve meyveler vitamin, mineral ve besin değeri bakımından oldukça zengindir, lezzetlidir. Bu nedenle doğal sebze ve meyveleri tercih etmeliyiz. Ancak bazılarımız hangi sebze ve meyvenin hangi aylarda yetiştiği konusunda yeteri kadar bilgiye sahip değiliz. Eskitadinda.com İçerik Ekibi olarak bu konuyu sizler için araştırdık.
YORUMLAR