Binbir derde deva: Keçiboynuzu Pekmezi

Baklagiller familyasına ait olan keçiboynuzundan elde edilen keçiboynuzu pekmezi, sağlık açısından sahip olduğu birçok faydayla dikkat çekmektedir. Harnup pekmezi adıyla da bilinen keçiboynuzu pekmezi, sağlıklı ve doğal beslenmede önemli gıdalardan birisidir.
Besleyici değeri yüksektir.
Keçiboynuzunun yapısında düşük moleküler yapılı karbonhidrat ve yağ bulunmaktadır. Ayrıca, vitamin ve mineraller açısından da oldukça zengin bir besin maddesi olması nedeniyle besleyici değeri çok yüksektir.
Hastalıklara karşı koruyucu etkisi vardır.
Keçiboynuzu pekmezi özellikle öksürük, nefes darlığı ve soğuk algınlığı gibi göğüs hastalıklarının tedavisinde oldukça etkilidir. Akciğer sağlığının korunmasında etkili olduğu için özellikle astım hastaları ve sigara tüketenlerin mutlaka keçiboynuzu pekmezini tüketmesi önerilir. Göğüs hastalıklarının yanı sıra, sağlıklı bir sindirim sistemine sahip olmak için de keçiboynuzu pekmezi tüketimi önemlidir. Kabızlık, hazımsızlık ve şişkinlik gibi sindirim sistemi problemlerini önlerken bağırsak paraziti ve kurtlarına karşı tedavide de oldukça etkilidir. Zengin A,B, D, E vitamini ve kalsiyum içeriği sayesinde kemik erimesinin, diş eti rahatsızlıklarının ve cilt yaşlanmasının önlenmesine yardımcı olurken kalp ve karaciğer sağlığının korunmasına da katkı sağlamaktadır.
Kilo kontrolü sağlar.
İçerisinde bulunan şeker oldukça düşük kalorili olduğu için kilo kontrolünü sağlamak isteyen tüketicilerin de diyetlerinde sıklıkla tercih ettikleri bir gıdadır. Özellikle akciğer kanserinden korunmada ve vücuttan radyasyonun uzaklaştırılmasında oldukça etkilidir. Keçiboynuzu pekmezi erkeklerde aktif sperm sayısını arttırılmasına, kadınlarda ise yumurta kalitesinin arttırılmasına yardımcı olur. Bu nedenle keçiboynuzu pekmezi tüketimi, sağlıklı bir üreme sistemi için de oldukça önemli bir yere sahiptir. Keçiboynuzu pekmezinin bu belirtilen faydalarından yararlanabilmek için mutlaka günde bir kaşık tüketilmesi gerekmektedir.
Faydaları için yapılış şekli önem taşır.
Keçiboynuzu pekmezinin sağlıklı ve doğal içeriğini koruması açısından yapım şekli önem taşır. Keçiboynuzunun kendinden tatlı yapısı sayesinde şeker ilavesiz olarak hazırlanabilir. Piyasada şeker ile tatlandırılmış, hatta glukoz-fruktoz şurubu eklenmiş keçiboynuzu pekmezlerine rastlayabilirsiniz. Hazırlanma sıcaklığının da ideal derecede olması faydasını en üst derecede korurken, katkı maddesi kullanmaksızın koyulaşabilmesini sağlar. Yüksek kalitede, doğal keçiboynuzu pekmezini hem kendiniz hem de çocuğunuz için mutfağınızdan eksik etmeyin.
Sağlıkla kalın.
20.09.2017
İLGİLİ ÜRÜNLERİMİZ
-
Gül Sabunu (1 adet) - Elif Candar
Elif Candar'ın tüm katkısız ürünleri Eskitadında.com'da. Taze güllerden hazırlanan gül sabunu, cilt sıkılaşması ve canlılık kazanmasına yardımcı olabilir,...
110,76 TL -
Organik Elma Sirkesi (500ml) - Windy Valley
Organik elma sirkesi, organik tarım yöntemleriyle yetiştirilen organik elmanın doğal sularının fermantasyonuyla elde ettiğimiz bir ürünümüzdür. Bu...
306,9 TL -
New York Steak (450gr, Dry Aged) - Etin En İyisi
Dananın sırt kısmından çıkarılan, yoğun lif dokusuna ve mermerimsi yağ dokusuna sahip kemiğe, yağa yakın çok özel...
635 TL
BENZER YAZILAR
-
Çocuklara krep tarifi
Çocuğunuza kahvaltılarda veya dışarıda yedirecek güzel bir alternatif mi arıyorsunuz? İncecik leziz bir krep çocuğunuzun tam aradığı lezzet olabilir. Süt, yumurta, tam buğday unu, zeytinyağı... Tüm malzemeleri çocuğumuzun gelişimi için önemli ve faydalı. Haydi gelin nasıl yapılacağına bakalım.
-
Bebekleri katı gıdaya alıştırmanın 10 yolu
Doğru beslenmenin önemini biliyor ve kendi hayatınızda sağlıklı yiyeceklerle beslenmeye özen gösteriyorsanız bebeğinize de bu şekilde bir yeme alışkanlığı kazandırmak kolay olacaktır. Eğer ileride çocuğunuz patates kızartması için can atarken, brokoliye burun kıvırmasın istiyorsanız, bu alışkanlıkları kazandırmaya çocuğunuz bebekken başlamalısınız. “Peki ama nasıl?” dediğinizi duyar gibiyiz. Detayları bu yazımızda...
-
Öksürüğe çözüm önerileri
Soğuk havalarda ve mevsim değişimlerinde boğazımızda hissettiğimiz gıcık zamanla yerini öksürüğe bırakıyor. Uykularınızın bölünmesine veya önemli görüşmelerinizde zor durumda kalmanıza neden olabiliyor. Öksürüğünüze çözüm olarak evde kendinize neler hazırlayabilirsiniz? Öksürüğe başka neler iyi gelir?
YORUMLAR