Bentonit kil nedir? Nasıl kullanılır?
Alüminyum ve magnezyum bakımından zengin volkanik küllerin ayrışması sonucu oluşan, kokusuz, yumuşak, gri veya krem renkte bir kil olan bentonit, vücuttaki toksinleri, kimyasalları ve yabancı maddeleri vücuttan uzaklaştırıcı özelliğe sahiptir.
Kurşun, benzen, kadmiyum, civa gibi ağır metaller hava yoluyla veya tükettiğimiz hazır gıdalardan vücudumuza geçerek çeşitli hastalıklara ve rahatsızlıklara neden olabili. Ayrıca tarım ilaçları, doğal olmayan şekerler vb de vücutta birikerek toksik maddeye dönüşebilir. Bentonit kili vücuttaki toksik maddeleri tutarak vücut dışına atılmalarına yardımcı olan bir maddedir. Ayrıca içerdiği kalsiyum, magnezyum, sodyum, bakır, demir gibi mineraller metabolizmayı düzenleyerek cildin daha sağlıklı bir görünüme sahip olmasını sağlar.
Bentonit kil hem ağız yoluyla alınarak hem de cilde sürülerek kullanılabilir. İçilebilir bentonit kil zararlı patojenlere tutunarak bağırsaklardan kana karışmalarını engeller ve vücuttan atılmalarını sağlar. Bentonit kil ayrıca kapsül şeklinde de temin edilebilir. Mineral takviyesi, kolon temizliği ve mide rahatsızlıkları için kullanılan bir üründür.
Bentonit kil harici kullanımda ise cilt maskesi, diş macunu, kil lapası, saç maskesi ve kil banyosu şeklinde kullanılabilir. Bölgeye uygulanan kil buradaki patojenlere tutunarak bölgesel temizliği sağlar. Bentonit kil ayrıca yüksek miktarda kalsiyum ve magnezyum içerdiği için çok iyi bir diş dostudur.
Bentonit kil maskesi nasıl hazırlanır?
Herhangi bir kabın içerisine 1 birim kil ve 3 birim su ilave edilerek iyice karıştırılır. Mikser yardımıyla pürüzsüz ve iyi kıvamlı bir karışım elde edilir. Karışım hazırlandıktan sonra 15 dk bekletilir ve cilde maske şeklinde uygulanır.
Bentonit kil banyosu nasıl yapılır?
Küvet ılık su ile doldurulur. 2 su bardağı kadar toz bentonit kili suya ilave edilerek karıştırılır. Su içerisinde yarım saat kadar dinlenilerek bentonit kilin deride bulunan zararlı toksikleri bedenden uzaklaştırması sağlanır. Bentonit kil banyosu haftada iki kez uygulanabilir.
Bentonit kil lapası nasıl hazırlanır?
1 kaşık kil ve 3 kaşık su bir kap içerisinde karıştırılarak egzamalı, tahriş olmuş veya enfeksiyonlu bölgelere sürülebilir.
Sağlıkla kalın.
14.10.2019
İLGİLİ ÜRÜNLERİMİZ
-
Dana Orta Yağlı Kuşbaşı (500gr) - Etin En İyisi
Dana orta yağlı kuşbaşı, Etin En İyisi, Eskitadinda.com'da. Dana kol ve but etinin zarı ve sinirleri temizlendikten sonra...
345 TL -
Keçi Tereyağı (250gr) - Kapra
Merada beslenen, yerli ırk keçilerinden elde ettikleri sütlerden geleneksel yöntemlerle tuz ilavesi olmadan üretilen keçi tereyağı ürünlerimiz...
392 TL -
Lara Olgun Hasat Naturel Sızma Zeytinyağı (2lt, Soğuk Sıkım) - Bilgem Zeytincilik
Ödüllü, Olgun Hasat, Soğuk Sıkım, Naturel Sızma Zeytinyağı Bilgem Zeytincilik LARA Olgun Hasat Naturel Sızma Zeytinyağı Kuzey Ege’de...
1050 TL
BENZER YAZILAR
-
HMF nedir? Sağlığımızı nasıl etkiler?
HMF ısıl işleme maruz kalan gıdalarda indirgen şekerler ve aminoasitlerin tepkimeye girmesiyle oluşurlar ve birçok gıdada, miktarları ısı işlemini azaltmak için sınırlandırılmıştır. Meyve suyu, reçel, marmelat, pekmez, bal gibi ısı işlemine maruz kalan gıdalarda HMF oluşabilir ve bulunma miktarı, o gıdanın kalitesinin belirlenmesinde önemli bir faktördür.
-
Aflatoksin nedir ve sağlığa etkileri
Aflatoksin, gıdalarda oluşabilen küflerin oluşturabildiği zararlı kimyasal maddelerden biridir. Gıdalarda, tahıllarda, yemlerde ve neredeyse tüm kuru yiyeceklerde, rutubetin artmasına ve sıcaklığa bağlı olarak mantarlar seri bir şekilde üreyerek “mikotoksin” adı verilen ve zararlı bir toksin olan küf zehrini üretirler. Bu toksinler arasında en önemlisi aflatoksindir.
-
Pestisit nedir, insan sağlığını nasıl etkiler?
Tarımda ve bitki yetiştiriciliğinde sıklıkla kullanılan pestisitler, bir diğer adıyla tarım ilaçları, tohumlara ve bitkilere zarar verecek organizmalarla mücadele ederek tarımsal savaş sağlamak amacıyla kullanılır. Pestisitlerin bilinçsiz ve yoğun kullanımı ise çevre ve insan sağlığı açısından ciddi problemlere yol açmaktadır.
YORUMLAR