Etli lahana sarması tarifi

Bu kışı lahana sarması yemeden geçirdiyseniz, kış bitmeden yemeniz veya çok sevdiğiniz lahana sarmasından lahana mevsimi geçmeden bir kez de bizim tarifimizle yemeniz işte tarifimiz...
Malzemeler:
Suda haşlanmış lahana yaprakları
1 su bardağı pirinç
250 gram kıyma
2 adet soğan
2 çorba kaşığı salça
1 bağ maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı:
Öncelikle lahana yaprakları haşlanır ve sarma için hazırlanır. Lahananın boyutuna göre yaprak adedi değişmektedir. İç harcı için tüm malzemeler bir kaba alınır ve karıştırılır. Birbirine yedirildikten sonra lahana yapraklarına doldurarak sarmaya başlayabilirsiniz. Bu aşamada damarı kalın ve sert olan lahananın kısımlarını ayırabilirsiniz. Lahana yapraklarınızı sardıktan sonra kalan lahana parçaları ile tencerenize taban yapın ve sardıklarınızı tencereye dizin. Dizdiklerinizin üzerine çıkacak kadar kaynar su ekleyin ve bu aşamada lezzetini arttırmak için tereyağı ve bir çorba kaşığı salça ekleyebilirsiniz. Önce yüksek ateşte kaynayana kadar pişirin. Daha sonra kısık ateşte yumuşayana ve kıvam alana kadar pişirin. Yoğurtla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
09.04.2019
İLGİLİ ÜRÜNLERİMİZ
-
Organik Pazı (1 demet)
Organik sertifikalı olarak üretilen pazılarımızla sarma yapabilir, zeytinyağlı veya kıymalı yemeğini yapabilirsiniz....
99 TL -
Organik Beyaz Lahana (3-4kg)
Tertemiz topraklarda yetişmiş organik beyaz lahanalarımızı mevsiminde ve taze taze evinize getiriyoruz....
372 TL309,9 TL -
Gün Kurusu Kayısı (500gr)
Datça Murat Çiftliği'nin tüm katkısız ürünleri Eskitadında.com'da. Geleneksel yöntemlerle gölgede kurutularak elde edilen "Gün Kurusu Kayısılarımız" en doğal...
750 TL
BENZER YAZILAR
-
Turşudan yemeğe uzanan lezzetli yolculuk
Ölçülü tüketildiğinde insan yaşamı için oldukça yararlı olan turşu, ana yemeklerin en lezzetli eşlikçisi olmasının yanı sıra kimi zaman da tek başına bir yemek olarak sofralarımızı süslüyor. Özellikle Uzak Doğu kültüründe oldukça yaygın olan turşu yemekleri dışında, Karadeniz yöresi başta olmak üzere Türk mutfağında da çeşitli turşu yemekleri boy gösteriyor.
-
Gıdalar çiğ olarak mı pişmiş olarak mı daha sağlıklı?
Gıdaları pişirmek lezzetini artırabilir, ancak aynı zamanda besin içeriğini de değiştirir. İlginçtir ki, bazı vitaminler yiyecek pişirildiğinde kaybolur, bazıları ise vücudumuzun kullanması için daha kullanılabilir hale gelir. Peki tam olarak hangi tüketim şekli doğru? Çiğ mi pişmiş mi?
-
C vitaminiyle ilgili bilmemiz gerekenler
Mevsim değişiklikleriyle birlikte gelen soğuk algınlıkları ve halsizliklere karşı, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve enerji toplamak için C vitamini kullanılıyor. Özellikle yoğun bir iş hayatı olanlar böyle zamanlarda C vitamini haplarına başvuruyorlar veya evlerine kilolarca portakal ve mandalina alıyorlar. Peki C vitamini nedir, ne faydaları vardır ve hangi besinlerde bulunur?
YORUMLAR