Çiğ Süt (aysun the sütçü, 5LT)

75 TL

Yıllar yıllar önce evlere güğümlerde gelen, ineklerin yeni sağılmış sütleri kaynatılarak sıcak sıcak içilir, soğurken üstünde biriken doğal kaymağı alınır, sonra da buzdolabına kaldırılır, öyle tüketilirdi. Çiğ sütler ulaşmasının zor olması bir yana, içinde barındırabileceği hastalıklar sebebiyle çok riskli olduğundan zamanla tüketemediğimiz bir ürün oldu. İçindeki doğal yağından arındırılmamış, hiçbir işlem görmemiş, zengin besleyici içeriğinden hiçbir şey kaybetmemiş bu sütlerin tadını yeni nesil çocuklarımız unutmuştu ki, aysun the sütçü sütleri bize bu artizan lezzetleri tekrar bulma şansı verdi.

İstanbul içi saat 11:00'e kadar verilen siparişleriniz gündüz veya akşam, 16:00'ya kadar verilen siparişleriniz akşam teslimat seçeneği ile aynı gün kapınızda. 16:00'ya kadar olan İstanbul dışı siparişleriniz aynı gün kargoda.

Sipariş Hattı: 444 3 157 / WhatsApp: 0532 211 1993

Bu ürünü hemen telefonla ya da WhatsApp ile sipariş verebilirsiniz

Sütün bu en doğal halinin kıvamı, kokusu ve tadı, üstünde biriken kaymağın şahane lezzeti ve bu sütle yapılan yoğurtlar sizi eski zamanlara götürecek. 

 

2000 yılında kentten kırsala yerleşen ve işin tüm zorluklarını göğüslenerek Türkiye'nin en kaliteli sütlerini ürettiğine inandığımız aysun the sütçü, toprağı, ineklerini ve doğayı önemseyen, bunu paylaşmayı seven ufak bir ekip ile üretim yapıyor. 

 

Daha ucuza üretmek veya daha çok süt almak gibi kaygılardan uzak, hayvan refahı ve sağlığı temelli bir prensiple sağlıklı ineklerden elde edilmiş çiğ süt üretmekteler. Kapalı sistemde, el değmeden sağım yapmakta ve sağım esnasında sütlerini soğutmaktalar. Sağımhanelerini hijyen kimyasalları yerine sirke ve soda ile temizlemekteler.

 

İnsanlara çiğ süt yoluyla bulaşan zoonoz hayvan hastalıkları konusunda büyük başarıya sahipler. Sürülerindeki tüm ineklerine her yıl uygulanan tüberküloz (verem) ve brucellosis hastalık testleri sonucu, 16 senedir “hastalıklardan ari sürü sertifikası” almaya hak kazanan İstanbul'daki tek sürüye sahipler. Sertifikalarına analiz sonuçları sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Eğer çiğ süt tüketecekseniz üreticisinin mutlaka bu sertifikaya sahip olması gerekiyor. 

 

Hayvanlarını GDO’suz tahıl, silaj ve kuru otlarla beslemekte, peletli endüstriyel fabrika yemi vermemekteler. En doğalına doğru mücadeleleri ve gelişimlerini devam ettirmekte olan aysun the sütçü ekibinin çiğ süt ve diğer ürünlerini güvenle tüketebilirsiniz. 

 

Çiğ sütünüzü tüketmeye başlamadan önce aysun the sütçü ekibinin çiğ süt kullanımıyla ilgili önerilerine mutlaka göz atın:

https://www.eskitadinda.com/cig-sut-kullanim-onerileri-219-c

 

İçindekiler:
Çiğ süt

YORUMLAR

Henüz bir yorum yapılmamış.